Hiztegia / Terminología

Lehengaiak

Antxuma: Ahuntzaren kumea, Cabrito

Azpizuna: Solomillo

Basauntza: Oreina, Ciervo

Bildotsa, arkumea: Ardiaren kumea, Cordero

Hostore: Ojaldre

Birigarro: Malviz

Galeperra: Codorniz

Hegaluzea: Bonito

Izokina: Salmon

Kabrarroka, Itsaskraba: Cabracho

Magurdi: Frambuesa

Mamia, Gatzatua, Gaztanbera: Cuajada

Misera, Abakando: Bogavante

Oilagorra: Becada

Koxkorra: Erredondoa, Redondo

Olagarroa: Pulpo

Oreina: Basauntza, Ciervo

Txerrikumea: Txerriaren kumea, Cochinillo

Zapoa: Rape

Zerba-zaina: Penca de acelga

Zangar: *Zancarrón*

Sukaldaritzako kontzeptuak/Conceptos de cocina

Gazta ketua, Queso ahumado

Gazta ondua Queso curado

Bizkaiko erara, A la vizcaina

Pil-pilean, Al pil-pil

Produktu bukatuak/Productos terminados

Buzkantza: ardiaren odolaz landutako hestebeteak. Intestinos rellenos de sangre de oveja.

Odolostea/Morcilla: Txerri-odol egosiari hainbat gai nahastuz egiten den hestebetea. Intestinos rellenos de varios productos con sangre cocida de cerdo .

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude