Lehengaiak
Antxuma: Ahuntzaren kumea, Cabrito
Azpizuna: Solomillo
Basauntza: Oreina, Ciervo
Bildotsa, arkumea: Ardiaren kumea, Cordero
Hostore: Ojaldre
Birigarro: Malviz
Galeperra: Codorniz
Hegaluzea: Bonito
Izokina: Salmon
Kabrarroka, Itsaskraba: Cabracho
Magurdi: Frambuesa
Mamia, Gatzatua, Gaztanbera: Cuajada
Misera, Abakando: Bogavante
Oilagorra: Becada
Koxkorra: Erredondoa, Redondo
Olagarroa: Pulpo
Oreina: Basauntza, Ciervo
Txerrikumea: Txerriaren kumea, Cochinillo
Zapoa: Rape
Zerba-zaina: Penca de acelga
Zangar: *Zancarrón*
Sukaldaritzako kontzeptuak/Conceptos de cocina
Gazta ketua, Queso ahumado
Gazta ondua Queso curado
Bizkaiko erara, A la vizcaina
Pil-pilean, Al pil-pil
Produktu bukatuak/Productos terminados
Buzkantza: ardiaren odolaz landutako hestebeteak. Intestinos rellenos de sangre de oveja.
Odolostea/Morcilla: Txerri-odol egosiari hainbat gai nahastuz egiten den hestebetea. Intestinos rellenos de varios productos con sangre cocida de cerdo .