Sei lagunentzako osagaiak. Ingredientes para seis personas
- 2 k. 500 gr. idi buztan/de rabo de buey
- 2 kipula/cebollas
- Baratxuri/ajo 1
- 3 tomate/tomates
- 2 azenario/zanahorias
- 2 errioxako ardo beltz baso/vasos de vino tinto de Rioja
- 1 Cognac kopa/copa de CognacLapiko batean olioa jarriko dugu. Bertan kipula, baratxuria, bi tomate eta azenarioak botako ditugu. Guztia xehetu eta gorritu. Buztana garbituko dugu. 3 zentimetroko zatitan banatuko dugu. Ondoren gatza bota eta irinean pasa. Berehala frijitzen jarriko dugu zartagin batean olioaz.
Prestaketa/Preparación
Behin gorrituta, barazkiak dauzkagun kazolan guztia gehituko dugu. Ondoren Cognacarekin erre eta ura eta ardo beltza botako diogu. 2 orduz utziko dugu guztia egosten.
Buztana xamurra dagoela konprobatzean, kazolatik atera eta saltsa pasako dugu. Azkenik, buztanari saltsa gehituko diogu, berotu eta zerbitzatzeko prest daukagu.
*En una cazuela con aceite, colocamos las cebollas, el ajo, los tomates y las zanahorias, todo ello picado a dorar.
Aparte limpiamos el rabo, lo troceamos en trozos de 3 cm. aproximadamente y los salamos pasándolos por harina.*
*Seguidamente lo ponemos a freir en una sartén con aceite.
Cuando esté dorado, lo añadimos a la cazuela donde tenemos doradas las verduras, quemándolo con el Cognac y añadiéndole el vino tinto y agua, dejándolo cocer durante 2 horas aproximadamente.*
*Una vez comprobado que el rabo esté tierno, lo separamos de la cazuela y pasamos la salsa. Finalmente, unimos el rabo con la salsa, lo calentamos y lo servimos.*
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