‘Ardo eta tapa bira’

Así es como han llamado algunos de los hosteleros de nuestro pueblo a una iniciativa, en la que los jueves te podrás tomar 1 crianza y una tapa por 1 euro.

En la noticia, dicen que algunos hosteleros se quejan de que con esa oferta pierden dinero. El precio normal creo que debe andar por los 2,80-3,00 euros. Si no pierden dinero, es que ahora están ganando mucho. Otros se quejan de que la campaña no se ha preparado como dios manda y de que no han tenido tiempo. ¿Qué te hace falta para preparar unas botellas de vino y unos pintxos? Luego nos quejamos de que se atrasan las obras de la autopista. Si estos necesitan no se cuanto tiempo para preparar las botellas de vino, pues imagínate los de la autopista. Otros como Hemen dicen que no entran porque entre su clientela no se bebe vino. ¿Ah? ¿Pero no se trataba de captar nueva clientela? Y también los tenemos que no están muy de acuerdo porque “igual va mucha gente y espanta a la clientela habitual”.

De todas formas, creo que solo son 9 y una vez más, se verá el corporativismo (que no cooperativismo) que hay. Eso que hace que todos suban los precios a la vez, y que nadie haga fiestas ni promociones especiales. Bueno, nuestro amigo del Ostantz si. Pero es un caso aislado.

Ze pentsetan jatzue? Ikusiko dou iñoix krianzia + pintxue (tapa) euro baten? Uste dozue jentiek gehixau urtengo dauela mota horretako iniziatibekin?

Ardaue eta pintxue

Kategoria: Sailkatugabeak. Gorde lotura.

16 erantzun ‘Ardo eta tapa bira’-ri

  1. egilea: La Kinki

    Apa danoi!!

    Como diría uno que yo se “desde hace tiempo los forales tenemos los jueves esto en los bares”.

    Patatalandian oso ondo funtzionatzen dau iniziatiba honek, zonalde ezberdinetan dau (Judizmendi, San Prudentzio, Gorbea…) eta egixa esanda anbiente politxa egoten da pote batzuk hartzeko ostegunetan. Hori bai ez da biharrezkua ardaua izatia, zurito edo mostuakin be pintxua ataraten dotzue.

     

  2. egilea: Mon

    Apa atsaldeon coopeko atoloitik hemen komando kurrela.

    Respecto a tapas y pintxos es cuestion de ganas, Gasteizen urte asko darabilte promozino hoietin, ta gasteizen moduan beste leku askotan beraz ez dau inungo aitzakirik horrelako ekimenik ez egiteko.

    Rafa, en el interior del ski se ve q esta mas desgastado, no sera que aplicas mucho la KUÑA?.

    Bestalde urtia asteko ipuintxo bat: Neguko eguazten goiz batian musakolako kontseilua batu zen, Txifi, Poulet, Axi ta Mon. Horren aurrean Unamuno, cabezon hijo de la Bastida ta bere ametsa musakolako semea izatea.

    Kontseiluaren sententzia: Unamu badakigu ahalegin haundiak ein dezula musako biztanle legala izateko, jai komisiñuko kuota ordaindu, balkoia lorez apaintzea, zigarrolan poteatzea, baina horaindikan kaletarra zarela nabaritzen da, ta hori konpontzeko san isidron batailatzea da bide bakarra pekatu guztiak garbitzeko.

    Unamu: Ezzzzz madarikatuak, nik auzo honengatik ein dudan lan dana ta horrela oradintzen didazue? Dragoiaren sua zuen gainean botako det ta auzo ziztrin hau birrindiku det

    Unamu guztiz haserretuta ta mendeku bila etxeruntz joan zen, bertan bere printsesa itxaroten zegoen, Itziar lore logaleen aztia.

    Aztia: Ze gertatzen da maite, kontseilu madarikatu horrek berriz izekan egin dotzu ezta?

    Unamu: Nik egin dudan dana ta horrela ordaintzen didate, asto naskante hori ostikada batez ibaira botako det ta dragoiaren mendekua jasoko dute, dena erraustuko det.

    Azti: lasai plan zoragarri bat daukot, lore logaleekin musakolako biztanle denak posoituko ditugu ta denok lurrean dauzenean, santagedako morroi danak ekarriko ditugu ta auzo dena gure menpean hartuko degu denak kaletarrak bihurtuz.

    Unamu: zuk bai dakitzula bereala ni santagedako printzea, gerrari guztiak bilduko dittut bereala zu bitartean prestatu posoia

  3. egilea: Mungia

    Printzipioz ez legoke txarto egin biher aipatutako promoziño hori. Kontua da zer dala ta eitten dauien ekimen hori momentu honetan, ikusi dauienian benetan aste eskaxak datozela aurretik tabernarientzat eta ez Mondraueko kale eta tabernetan “giroa” berreskuratu gura dauielako (santamasetan, gabonetan… danok botaten dou eskua karterara arazo barik). Alde horretatik amorru pixka bat be emoten dau eta Txelitok esate dauen moduan herri honetan dana da eztabaidie eta polemika baina herrixa pixakana pixkana gure J.M Garciak esango hauen moduan,  “Mondraue agoniza…”. Ikustia besterik ez dau azken gabonetan gertau dana;  santamas besperan nausixenak gu ginen gauien, egunian zihar be beste horrenbeste, gabonzarretan “ont the top” eta jai egunetako eguerdiko txikiteotan gu baino jende gehixau mobidu dauen kuadrilarik ez dot ikusi.

    Eta bukatzeko izenakin be ez dot uste asmatu dauienik: “Ardo eta tapa bira” izan biharrian “Ardo eta tapa batera” izan biheko zan (ulertu ez dauena etorri daixela osteguneko afaixetara).

    Ala golfos…

     

     

     

  4. egilea: Killo&Killa

    Kaixo,

    Me sumo al debate… una reflexión… al igual que las tiendas ofrecen descuentos de hasta el 70% (lo nunca visto)… el sector hostelero tiene que ejercitar la atención al cliente al máximo en estas épocas de crisis… en el sentido que tienen que agudizar el ingenio para atraer a la clientela pues hasta ahora íbamos sin ningún tipo de reclamo… por costumbre… la cual se deja de tener por diversas circunstancias… una de ellas la económica…

    Malos tiempos para la lírica como dice la canción… pues me parece que no será la única propuesta que veremos este año… y me parece que el bar que acierte con la propuesta se llevará el gato al agua… eso si quizá a llegado la hora de introducirse en el mercado libre… máxima competencia… y como usuarios exigir calidad en el servicio.

    Los que ganaremos seremos los usuarios…por lo que nos toca.

    La palabra de moda aquí en la cope (y no la de Don Fede) es adaptación, nosotros nos estamos intentando adaptar a la nueva situación (no a la paga extra, planteamiento de bajada de sueldo de 8%)… por lo que entiendo que el resto de sectores al no estar exentos de la nueva situación, ¿Qué esfuerzo están dispuestos a realizar?

     

     

     

  5. egilea: Poulet

    Gauza bi:

    1-Zertara dator TAPA hori? Ze da tapa? Hamen inguruko taberna gehixenek ez daukie idearik be ze dan tapa bat. Oin arte pintxuek egon die, eta oin kanpaña bat egitten daue tapak ofreziduten? ¿A qué se refieren? Kakahuete platertxo bat? Poltsako patata batzuk? Ala… pintxuek? Semantika kontue da.

    Badakigu hamendik kanpo leku askotan ataraten dauiela tapatxue trague eskatute, betidanik; señoras tapas. Eta hamengo trago hutse baiño gutxieu pagaute. Baiñe hamen ze atara biher daue?

    2-Kantidadie eta kalidadie. Sarrittan komentau izen dot. Ardaue alde batera itxitte, badakizue ze dan el insulto? Porrue azkenien dauenien, pasetan dutzuen horrek atzamarra erreten dauenien (la pava azkenetan...), hori da el insulto. Bueno, ba hori da herri erdialdeko taberna askotan ataraten dauiena, adibidez, zuritue eskaketan dozunien. Lotsagarrixe. 1 euro. El insulto. Eta zerbezie, kañie, 2 euro, 20 cl; bueno, batzuek ez dakixie kañie ataraten, eta baso laurden espumaz beteten daue.

  6. egilea: Bobyjean04

    Bueno peña……txapas a parte……yo hoy me voy a echar un vinito. Que sepáis que yo solo lo hago por fomentar el consumo en el pueblo……no por pasar un grato momento con mi gente …..”TOMA PO CULO!!!!”.

     

  7. egilea: Poulet

    Hasierako listan Itzala eta Hemen euzen; oin, ez.

    Hortan, hauetakon baten hartu zeike, Bobyjean04: Monte, Hilarion, Amets, Lorategi, Dublin, Txoko eta Hotel Mondragon.

  8. egilea: Txe

    Joder Killo, que grandes frases las tuyas. Y que grandes palabras.

    Agudizar el ingenio. Antes hay que tener. Recuerda que en este pueblo hasta el mas borrico sirve para sacar (o mejor dicho “tirar”)unos cubatas.

    Mercado libre. Libre competencia. Ah, pero de eso tambien hay en la hosteleria de Arrasate o Mondragon, como diria uno.

    “Adaptacion”,”¿Qué esfuerzo están dispuestos a realizar?”. Hay otra palabra que podriamos añadir, y es “evolucion”. Y estos se quedaron subidos en las ramas.

    Donde se han visto los katxis a los precios que estan aqui. Pero si hay mucha gente que sabe lo que es el kinito de oidas, porque con esos precios es imposible echar uno en condiciones.

    Bueno, lo dejo que me caliento. 

     

  9. egilea: RONI

    Danok dakigunez Arrasatetik kanpo kinitora jolasten dute batzuk, eta atzerrian ere happy hour egoten da, hiri andietan merkealdiak 70 % tan jartzen dira baina Arrasaten??????

    Arrasaten KK !!!!

    Arrasaten inoiz ez da halakorik ikusi. Gasteizen eta beste leku batzuetan bai baina neurri honen berrikuntza ez dago ZER egiten den horretan baizik eta NON egiten den.

    Hurrengoko pausoa …………Lasagabasterrek 70% beherapenak jartzea 🙂

    Tamalgarria iruditzen zaidana da halako neurriak txikitoetan jartzea eta ez adibidez kultura emanaldietan. Baina hau iritsi bat besterik ez da.

    Ondo izan

  10. egilea: Mon

    Apa atsaldeon coopeko atoloitik,  vuelvo a recordar una vez mas lo que le dijo la madre a Boabdil cuando abandonaron Granada: Que no llore este pueblo lo que no ha sabido defenderlo anteriormente.

    Por otra decir que adaptacion es que todo el peso recaiga encima del obrero con los recortes en la coope no se si es insulto, degradacion, humillacion o explotacion.

  11. egilea: Txe

    Bueno, os comento de primera mano como ha sido la primera experiencia de “Ardo eta Tapa bira”.

    Lo primero, era Tapa y no Pintxo. Para los puristas.

    En algunos habia buen ambientillo pero otros no lo habran notado. Se notaba en los de txikiteo de toda la vida. El Monte y el Txoko a reventar. El Lorategi y el Dublin, poca cosa. 

    Para echar unas risas ha estado muy bien. Habia txikiteros muy poco habituales, como el hermano de Klein, Markel (el beltza), Pirulo y algun elemento mas como el Cuñao. Los puretas no se si lo tenian mas estudiado pero la “juventud” andabamos que no sabiamos cuales eran los bares que entraban en el asunto. No habria estado de mas el que hubieran sacado un triptico. Joder que bien queda esa palabra.

    En cuanto a las tapas, pues se han visto unas croquetas (Monte), unos miserables maizes, “cacaueses” y gominolas (Dublin), otra vez croquetas con alguna gabardina (Lorategi), pintxo de tortilla o lomo (Txoko) o nada (2ª ronda en el Monte). Se ha oido de alguna txistorra pero no hemos llegado a catarla.

    Como resumen, yo diria que una vez mas, la gente se anima en cuanto se le ofrece algo. No vamos a decir que ha sido un gran exito pero si que habia expectacion y por lo menos mas gente de lo normal si que habia. En cuanto a la organizacion, pues diria que bastante floja. Monte y Txoko, totalmente desbordados. Dublin, lamentable, cacahuetes de tapa. Lorategi, mas que aceptable, buena tapa y unas copas de aupa el Erandio (dicho por Axi, un entendido en la materia, y el Gran Zeki). Los demas, no podemos opinar.

    Bueno, espero que mis compañeros de poteo den su opinion para ver si estan de acuerdo.

    La semana que viene estaremos en la Duna, ahi acertamos fijo, asi que a ver si os animais y nos contais como ha sido la experiencia la 2ª semana. Si es que se lleva a cabo.

  12. egilea: Poulet

    Bueno, ba geu be ibilli gare pare bat tabernatan. Eta jentie etorri da baitte Baionatik be! Eso ya es algo.

    Hasteko, bai, tapie zan (kakahuetiek? gominolak?… lehen idatzi dot honen gaiñien), eta ez pintxue. Eta ez da puristie izen biher ezberdinketako. Esan dotenez, semantika kontue da. Gure dozunien esplikauko dutzut. Aunque en basket el tapón y el pintxo (de merluza) tengan el mismo significado…

    Txokon, On Pipariokin, krianza eta… txistorrita ogixekin, tipo santamas. Ondo entzun dozu, Txeli, txistorrita euen. Ondo. 19:00xek zien, eta jente gutxi euen.

    Han agertu die Pirulo eta beste hiru lagun, eta hareik bai euzela galdute tabernekin, baiñe emun dutzou pare bat pista.

    Montera juen gare, baionar barik, eta baeuen jentie ordureko. Krianza eta kokreta bi (urdaiazpikozkuek). Ondo. Eta han agertu die Pirulo eta konpañia: “Oye, nos mandáis un SMS para decirnos a que bares váis…”. Laukote earra.

    Atxin anaie eta parientie be agertu die, prestos para las kokretas y el trago.

    Txelikin bat nator, zerbait ofreziduten danien, jentie animau egitten da. Ondo dau ideia. J.C. Davila es un tío bastante emprendedor, siempre anda con algo. Los demás bares, ba ikusiko dou zerbait ofreziduten dauien. (KK! ATHLETICEN GOLA, 92. MIÑUTUEN, 1-1).

  13. egilea: beltza ta andereño

    Gabon,

    Txeli eta Pouletekin bat nator!!!Lehenengo eguna izeteko nahiko ondo egon da, nahiz eta taberna bat edo beste nahiko kutretxo ibili (Irish).Bixer  Irish-en ateratako “tapa” ikusikozue.Plater hori bostendako. Halabe, beste taberna batzuk ondo egon die,monte,Lora,txoko.Elementu earrak ibili die poteuen,pirulo,ayani…

    Gure aldetik eskerrak eman poteuen egon zaienei,Iratikin geundenez kalien gerau eta pasa dozuen hotza pasatzeagatik.Gaurko egunien errazena taberna barruen geratzie zan baina hor egon zaie “como verdaderos cracks” hotza pasetan eta “de paso” gu aguantatzen.

    Bestalde Juan carlos Davilari eskerrak eman ere, beraiei esker poteo ezberdin eta oso dibertigarria pasa bait degu.

    Pou, lasai gorritxoak bilbon irabaziko dugu eta…

    Ondo izan eta ea hurrengoan jende gehiago animatzen den poteo berri ontara…

    Agurrak “GRUPO SAN JUANETIK”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14. egilea: beltza ta andereño

    Barkatu Poulet,

    “ondo izan eta ea ….poteo berri ontara”, ontara “H”-kin.

    Hontara.

     

    Ala..

     

  15. egilea: beltza ta andereño

    Hamen dauketzue Irish-en ataratako tapa. Plater hori bostendako.

    Irish-eko tapie

  16. egilea: juan kar

    aupa, despues de leeros unas cosillas:

    1- el primer dia es cierto que estubimos desboradados, tampoco sabiamos si tendria aceptacion o no, es por eso que en la 2 rondo algunos no pillaron nada, pero fue al final.

    2- intentamos mejorar cada dia, y por supuesto, aceptamos sugerencias

    3- MUCHAS GRACIAS A TOD@S por participar, espero veros esta semana por monte taberna, y si no os sacamos la tapa pues me dais un toque que igual se me ha ido la olla.

Utzi erantzuna

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